Best verkochte producten

 • SL-C07

  Voetmassage apparaat voor ontspannen voeten en kuiten Met infrarood en...

  € 123,14

 

Kneden:

Massagetechniek-kneden

Ook wel Petrisage genoemd, afkomstig van het franse woord Petir, is een massagetechniek waarbij druk wordt uitgeoefend op onder de huid liggende weefsels, zoals spieren.

Door dit kneden worden de afvalstoffen uit de spieren gedrukt, dit bevordert de terugkeer van bloed en zuurstof naar het weefsel. Het gevolg hiervan is het soepeler worden van de spieren.

Bij de stoelen met kuitmassage wordt het eerste gebruik vooral bij dames als vrij stevige massage ervaren. Dit is nodig om de afvalstoffen echt uit de spieren te masseren. Na deze massage voelen de kuitspieren weer ontspannen aan.

 

Klappen:

Een percussie techniek afkomstig van het latijnse woord Percutere.

Het bestaat uit krachtige korte “slagen” over het lichaam. De ritmische slagen volgen elkaar snel achter elkaar.

Hierbij worden de zenuwuiteinden geprikkeld en worden slappe spieren op spanning gebracht. Het helpt verder om het lichaamstelsel te stimuleren en de circulatie naar bepaalde gebieden te verhogen.

 

Kloppen:

massagetechniek-kloppen

Ook wel stompen Tapotement genoemd,  afkomstig van het franse woord Tapoter, wat drummen of tappen betekend, wordt gebruikt bij de zweedse massage. Een techniek waarbij de masseur zijn vuisten licht balt en klopt hiermee het lichaam. De spieren worden gestimuleerd en de bloedsomloop wordt verbeterd.

 

Shiatsu:

Massagetechniek-shiatsu

Shi betekend druk in het Japans en Atsu vinger.

Het is een drukpuntmassage, waarbij met name de meridianen (energiebanen)

Worden gemanipuleerd. Blokkades worden opgeheven, waardoor er meer energie beschikbaar komt.

Shiatsu is een zeer oude van oorsprong Chinese techniek en is in Japan door ontwikkeld tot de huidige Shiatsu.

De effecten van een Shiatsu behandeling zijn:

-       maakt de spieren soepel

-       betere bloeddoorstroming

-       brengt evenwicht in het zenuwstelsel

-       bevordert de spijsvertering

-       laat organen beter functioneren

-       laat levensenergie stromen (vitaliserende werking)

 

Trillen:

Ook wel vibratie of vibromassage. Een massagetechniek vooral bedoelt om de spieren in een ontspannen staat te brengen. Daarnaast zullen diverse functies van de zenuw en en omliggende spieren herstellen, afvalstoffen vrijkomen en zal de bloedtoevoer verbeteren.

Soorten stoelen
De techniek en programmering van de stoelen is in te delen in 2 groepen:

Massage doelstellingGebruiker kiest voor een massagedoelstelling, voorbeelden hiervan zijn ontspanningsmassage, vitaliteitsmassage, massage gericht op het stimuleren van de bloedsomloop, wegnemen van vermoeidheid.
Massage gebiedUitgangspunt voor een massage is de massage van een bepaald gebied. Voorbeelden hiervan zijn nek&schouder- of onderrugmassage

De basis stoelen beschikken vooral over een gebiedsmassage, terwijl de luxere stoelen beide vormen van massage aanbieden.

Waarom een massage
De keuze voor een massage is in te delen in 2 groepen:

Rug, Nek en Schouderklachtenzo’n 80% van de Nederlandse bevolking heeft  in enige mate last van Nek, Schouder en Rugklachten. Werkhouding en werkdruk zorgen voor steeds meer lichamelijke klachten. Dat is voor veel kopers van een massagestoel een reden om een massagestoel te kopen.Juist de dagelijkse massage zorgt voor vermindering van spierspanning en verbetering van de doorbloeding, waardoor de klachten in belangrijke mate verminderen.De massage technieken van de stoel zorgen voor een rustgevend moment doordat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen. De verschillende technieken zorgen voor die ontspanning. De massage zorgt voor het wegnemen van spierspanning en afvoer van afvalstoffen. Een massage moment zorgt voor het wegnemen van stress in lichaam. Veel gebruikers ervaren daadwerkelijk een moment van ontspanning.
OntspanningIn een tijdsduur van ca. 15 minuten is er aandacht voor het individu zelf en tijd voor een moment van ontpanning. Massage wordt langzamerhand meer populair en een groeiende groep mensen vinden een massage dermate aangenaam dat ze dat met regelmaat thuis willen ervaren.

Een stoelmassage is vooral een ontspannings massage.

De effecten van een massage

 • Activeert stofwisseling
 • Zorgt voor stress reductie
 • Bevordert afvoer afvalstoffen
 • Effect op de psyche en welzijn
 • Verbetert & stimuleert bloedsomloop
 • Zorg voor ontspanning van de spieren
 • Positief effect op nek-, schouder & rugklachten

Airbags.
Alle stoelen zijn voorzien van airbags. Deze airbags  geven door de drukopbouw een drukmassage, die vooral gericht is op de afvoer van afvalstoffen, waardoor de spieren vitaliseren.Wat wordt er gemasseerd?
Algemeen
De massage is vooral gericht op massage van nek, schouder, rug, billen en kuiten.

Armmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een armmassage. Deze massage werkt met airbags en geeft een drukmassage.

Voetmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een voetmassage. De meest uitgebreide geeft een volledige voetmassage incl. massage van de achillespees.

massagetechniek-kloppenMassagetechniek-kneden
massagetechniek-kneden-kloppenMassagetechniek-shiatsu
schoudergreep-massagetechniek